Eesti teatemeeskond lõpetas hooaja avavõistluse 13. kohaga

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Narusk.
Priit Narusk. Foto: Jüri Järv.

Eesti teatemeeskond koosseisus Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Aivar Rehemaa ning Priit Narusk lõpetas Gällivares toimunud murdmaasuusatamise hooaja avavõistlusel 4x10 km võistluse 13. kohaga, kaotust võitjale kogunes 2.30,4.

Võistluse võitis Norra meeskond, kelle ankrumees Petter Northug edestas lõpuspuriga rootslast Marcus Helnerit. Kolmanda koha saavutas Saksamaa meeskond.

Tulemused:

1. Norra I

2. Rootis I

3. Saksamaa

4. Tšehhi I

5. Venemaa I

6. Itaalia I

7. Soome

8. Prantsusmaa

13. Eesti

IV vahetus:

Petter Northugi lõppuspurt on kõige võimsam ning toob võidu Norrale. Teisek tuleb Rootsi ja kolmandaks Saksamaa.

7,8 km vaheajapunktis on koos endiselt kaheksa meeskonda. Hetkel juhib veel Venemaa.

5 km vaheajapunktis juhib Venemaa Saksamaa ja Tšehhi ees. Priit Narusk kaotab liidrile 1.22,4 ning Eesti on langenud kümnendaks.

III vahetus:

Esimesena annab teatevahetuse üle Soome, järgnevad Venemaa ja Saksamaa. Rehemaa annab teatevahetuse Priit Naruskile üle üheksandana. Kaotust liidrile on kogunenud 1.15,3.

7,8 km vaheajapunktis juhib Venemaa Itaalia ja Soome ees. Rehemaa jääb liidrist maha 1.01,9 ja hoiab 10. kohta.

5 km vaheajapunktis juhib Venemaa Itaalia ja Soome ees. Rehemaa toob Eesti vaheajapunktist läbi kümnendana, kaotust liidrile on kogunenud 38,7 sekundit.

2,8 km vaheajapunktis juhib Itaalia Venemaa ja Soome ees. Rehemaa kaotab kümnendana liidrile 29,8 sekundit.

II vahetus:

Esimesena annab teatevahetuse üle Soome, järgnevad Rootsi ja Venemaa. Mae annab teatevahetuse Rehemaale üle kümnendana. Kaotust liidrile on kogunenud 39,1 sekundit.

7,8 km vaheajapunktis juhib Itaalia Venemaa ja Saksamaa ees. Jaak Mae kaotab liidrile 16,3 sekundit ja on Eesti koondise tõstnud 10. kohale.

5 km vaheajapunktis juhib Venemaa Saksamaa ja Tšehhi ees. Jaak Mae kaotab liidrile 9,9 sekundit ja on 12. kohal.

2,8 km vaheajapunktis juhib Norra Saksamaa ja Itaalia ees. Jaak Mae kaotab liidrile 11,8 sekundit ja on 13. kohal.

I vahetus:

Esimesena annab teatevahetuse üle Norra, järgnevad Saksamaa ja Itaalia. Veerpalu annab teatevahetuse Jaak Maele üle kolmeteistkümnendana. Kaotust liidrile on kogunenud 15,3 sekundit.

7,8 km vaheajapunktis juhib Saksamaa. Teine on Itaalia ja kolmas Venemaa. Veerpalu on 7,3 sekundlise kaotusega 11. kohal.

5 km vaheajapunktis juhib Venemaa. Teine on Itaalia ja kolmas Norra. Veerpalu tuli esimeselt ringilt 14. kohal, kaotust liidrile on 4,9 sekundit.

2,8 km vaheajapunktis juhib Norra meeskond Soome ja Saksamaa ees. Eesti hoiab 9,7 sekundlise kaotuse juures liidrile 14. kohta.

Eesti meeskond läks rajale numbri all 16. Eestlased sõidavad täna koosseisus Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Aivar Rehemaa ja Priit Narusk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles